Skip to main content Skip to search

BLOG

Tuinxpo 2020

Als eerste indoor tuinbeurs van het jaar speelt TUINXPO gretig in op de steeds evoluerende tuintrends. Wat mag je verwachten? Grillige en natuurlijke vormen of strak en nagelnieuw design, van vierkante metertuin naar uitnodigend terras tot grote moestuin…

Tuininrichting is een solide en blijvende trend geworden. De buitenruimte wordt steeds vaker gebruikt als een plaats om te ontspannen, te spelen, vrienden te ontvangen, te feesten, groenten te verbouwen, …

Naast een compleet aanbod van alle mogelijke materialen, producten, advies en ideeën voor de tuin, ontdek je er ook inspirerende groenzones en demotuinen. Als tuinliefhebber doe je gegarandeerd inspiratie op, je beleeft er je passie… vier de lente en bereid je voor op een ‘long hot summer’!

Lees verder

Last van de buxusrups of Calonectria schimmel?

Afgelopen week werd er terug schade vastgesteld aan buxus door Calonectria schimmel. De zachte temperaturen gecombineerd met de regen zorgen voor een nog late opflakkering van deze buxusschimmel.

Hoe zit het met de buxusmot? Er werden reeds terug kleine rupsjes gesignaleerd. Deze nieuwe rupsjes zullen zich in de komende weken tijd inspinnen om te overwinteren.

Vanaf dan zijn ze niet meer te bestrijden tot ze terug tevoorschijn komen in het voorjaar.

Op dit moment zullen de nieuwe rupsen niet veel schade meer geven en vaak zelfs ongezien blijven. Toch is het aangeraden om nog een behandeling uit te voeren om zo het voorjaar rupsenvrij te kunnen aanvatten.

Hebt u hier last van? Een gecombineerde bestrijding tegen buxusrups en Calonectria is hier perfect mogelijk. Vragen? Neem gerust contact op, wij helpen u graag verder!
Lees verder